Voorbereidingen in volle gang

De laatste weken zijn de voorbereidingen voor het open huis aanstaande zaterdag in volle gang! Er moesten weer even wat ‘puntjes op de i’ worden gezet zoals dat zo mooi heet. En dus werd er opgeruimd, opgeruimd en nog meer opgeruimd. 

Spullen die we niet meer nodig (denken) te hebben, werden naar de kringloop gebracht of verdwenen – voor zaterdag – achter gesloten deuren. Kunstwerken, zoals het schilderij van Eef en ‘Het meisje met de parel’ van Richard, werden in de woonkamer opgehangen. (Over dat laatste kunstwerk is nog niet geschreven, maar dat komt nog). Ook in de centrale hal vond een metamorfose plats. Er kwamen akoestische panelen aan het plafond en daaraan werden drie prachtige hoepels bevestigd. Zaterdag kunt u deze in real-life bewonderen! 

In de woonkamer werd ook het één en ander veranderd. Na ruim zes jaar werden de stoelen vervangen. Dat leek op het oog niet zo’n grote klus, maar de stoelen met armleuning pasten niet onder de grote tafel. Daarom moest de tafel opgehoogd worden. De handige mannen gingen aan de slag met het zagen en schuren van blokjes en weer anderen plaatsen deze onder een twintigtal poten. Zo kunnen we nu weer heerlijk zitten en heeft het (goedziende) oog ook weer wat. Om de akoestiek in de kamer te verbeteren, werden er nog zware gordijnen opgehangen voor de schuifdeuren naar de keuken. 

Iedereen werkte de afgelopen weken hard mee. Sommige deelnemers aan het OOG en OOR huis deden dat ook in hun vrije tijd, zoals Richard, die op woensdag nog even kwam werken om de puzzeltoren te voorzien van een paal voor in de grond, zodat de bezoekers aanstaande zaterdag ook een geo cache kunnen oplossen. Jessyca zat die dag thuis nog druk te naaien op de naaimachine om zoveel mogelijk ‘wet bikini bags’ af te krijgen voor de verkoop. Henk nam contact op met Expeditie Grunnen, om hen over te halen zaterdag met hun busje langs te komen rijden voor een reportage. Evelyn vroeg rond in haar vrienden- en kennissenkring wie er nog een leuke bloempot van mozaïek wil kopen, om zo de verkoop alvast in gang te zetten. Zaterdag zijn onze handgemaakte producten ook te koop! 

Familie en kennissen werden ook ingezet voor deze klussen. Zo zette Mirte, de dochter van Annelie, samen met haar moeder een boeiende presentatie in elkaar over het gehoor. Deze presentatie met audiodescriptie wordt zaterdag afgespeeld in de ontspanningsruimte. Daar zal ook Laura zitten met haar schrijftolk. Weet u al wat dat is? Nog niet? Maak zaterdag kennis met dit boeiende vak, waar wij als doofblinde, maar ook de slechthorende en dove mensen, heel veel baat bij hebben! 

Morgen, vrijdag, gaat de groep ook weer flink aan de slag. Zo zal er gekookt en gebakken worden, om de bezoekers zaterdag van een lekker hapje te voorzien naast een drankje. 

Dank alvast aan alle begeleiders, vrijwilligers en deelnemers die hun steentje flink hebben bijgedragen om de open dag op voorhand al een succes te laten zijn! 

TOT ZATERDAG!!!

LinkedIn
Share