Sinterklaas in het OOG en OOR huis

Hoor wie klopt daar kinderen, hoor wie klopt daar kinderen, zie wie tikt daar zachtjes tegen het raam … 

Geen ‘echte’ Sint en Piet voor ons, want die zouden we toch niet horen of zien, maar wel gezellige sinterklaasactiviteiten in de aanloop naar de verjaardag van de Goedheiligman.  

De donderdaggroep trapte op 30 november af met het traditionele dobbelspel.  De mannen hadden zich uit de voeten gemaakt, dus het was een gezellig theekransje in de woonkamer.  Op de tafel lagen bontversierde cadeautjes en door middel van het gooien met een voelbare dobbelsteen (al dan niet aan een touwtje of in een doos) werden de pakjes verdeeld.  Toen begon het doorgeven en afpakken en de race tegen de klok, want de timer was gezet en alle dames wilden natuurlijk hun favoriete cadeautje behouden en het minder leuke cadeautje weggeven.  Hilariteit alom en zeker ook om de ‘nep’cadeaus!  

Vrijdag gingen de dames andere dingen doen en was het aan de mannen om zich met Sinterklaas bezig te houden.  Zij doken de keuken in om pepernoten te bakken. Één groepje maakte glutenvrije pepernoten en het andere tweetal bakte de ronde koekjes aan de hand van een recept.  De juiste hoeveelheid koek- en speculaaskruiden blijft een dingetje, ook dit jaar hadden ze iets meer op smaak gemogen, maar ze waren knapperig en lekker, dus alsnog goedgekeurd door de vrijdaggroep. 

Sidenote: eigenlijk maakten we geen pepernoten, maar kruidnoten.  Pepernoten zijn groter, zachter en hebben meer weg van taai taai dan een speculaasje. 

Op dinsdag, 5 december ging de sintpret nog even door.  ‘s Ochtends luisterde een deel van de groep naar sinterklaasliedjes en -cabaret voor volwassen. Onder meer  ‘Snieklaas‘ van Herman Finkers en ‘Sinterklaas (Wie kent hem niet?}’ van Het Goede Doel werden beluisterd, meegezongen en om gegniffeld.  Als afsluiter draaide Annelie een nummer over een witte kerst.   Enigszins toepasselijk, want buiten lag er een laag witte sneeuw.

In de middag ging de pret nog even door en werd wederom het dobbelspel gespeeld, onder het genot van de zelfgebakken pepernoten, bananenpepernoten, schuimpjes en gevuld speculaas.  Ja, de zak van Sinterklaas was dit jaar weer goed gevuld!

LinkedIn
Share