Fonkelende sterren

Zoals we gisteren al schreven; aanstaande zaterdag is de kerstmarkt in de Gorechtkerk waar ook onze producten worden verkocht.  Een tijdje geleden heeft u kunnen lezen dat we druk bezig waren met het maken van houten kerststerren, maar toen was het proces nog in volle gang en konden we nog geen resultaten showen.  

Inmiddels ligt er een grote voorraad klaar voor de verkoop.  Om tot die grote voorraad te komen, was het wel even zwoegen.  We hadden een prachtig voorbeeld van een grote ster en die konden we een-op-één namaken. Maar het maken van een kleine ster had wat meer voeten in de aarde. Doordat de latten zo’n 25 centimeter korter zijn dan bij een grote ster, heb je minder speelruimte en is de buigzaamheid ook een stuk minder.  Dat resulteerde enige maken in het opnieuw moeten zagen en vastzetten van de tussenstukjes.  Toen het wil echter was uitgevonden en iedereen de fijne kneepjes van het vak onder de knie had, werd het een soort van lopende bandwerk. Daarbij had iedereen een eigen zaak en zijn de eindproducten dan ook het resultaat van echt teamwork!  

De sterren zijn aanstaande zaterdag te koopintentie Haren (provincie Groningen), maar zijn natuurlijk ook bij ons te bestellen in elk formaat groter dan 45 centimeter, geverfd, gelakt of naturel en met of zonder lampjes.  

De grote ster kost 17,50 euro en de kleine sterren hebben een kleinere prijs: 12,50 euro.  

De enkele sterren met lampjes aan de voorkant variëren in prijs.  

Tot ziens op de kerstmarkt in het Gorechthuis!   

LinkedIn
Share